Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, kliçe, mevlüt

Mevlüt Çöreği - Kliçe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mevlüt Çöreği - Kliçe



mardin yemekleri - yöresel yemekler

Şeker, yağ, un ve baharat karışımından müteşekkil çörek, genelde vefat eden kişilerin mevlüdün de dağıtılmak üzere hazırlanır



Malzeme:


1 kg un, 250 gr tereyağı, 250 gr şeker, 250 gr süt, 10'ar gr çekilmiş anason, mahlep, tarçın, kabartma tozu ve bira mayası

Hazırlanışı:


Şeker sütün içinde eritilir Hazırlanan karışım geniş leğende un, baharat ve yağla beraber iyice yoğrulur Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek (simit ya da tepside bademlendirilerek) yağlanan tepsilere itina ile dizilir Üzerlerine yumurta sürülerek fırına verilir 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır Bayram günü özellikle peynir eşliğinde yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.