Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapalı, lahmacun, sembusek

Kapalı Lahmacun - Sembusek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapalı Lahmacun - Sembusek



mardin yemekleri - yöresel yemekler

Un ve tuzlu suyla yoğrulmuş hamurun merdane yardımıyla açılıp kıyma, soğan ve baharatla içi doldurularak katlanmış biçimde fırına verildiği yemek türüdür





İçinin malzemeleri :


1 kg köftelik kıyma, 500 gr kuru soğan, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı biber salçası


Dışının malzemeleri :


2 kg un, 1 adet kabartma tozu, 1 çorba kaşığı tuz


Yapılışı


İçinin hazırlanması yukarıda hazırlanmış malzemeler kıymayla karıştırılır

Hamurun hazırlanması 2 kg un, kabartma tozu ve 1 çorba kaşığı tuz karıştırılarak, hamur haline getirilir Üzerine nemli bez örtülüp dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen karışımdan cevizden biraz büyükçe parçalar ayrılır Merdane yardımıyla yuvarlak yufka şeklinde açılır İçine önceden hazırlanan iç konup, ikiye katlanır Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir Sıcak olarak servis yapılır Çoban salatası ve Ayran ile birlikte yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.