![]() |
Pratik Bilğiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik BilğilerPratik bilgiler ![]() ![]() 1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin ![]() ![]() 2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi SIKIYOR ise onlari bir kaç dakika buhara tutun ![]() 3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin ![]() 4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz ![]() 5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir ![]() ![]() ![]() ![]() 6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin ![]() ![]() 7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun ![]() ![]() 8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() 9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun ![]() ![]() 10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun ![]() ![]() ![]() 11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz ![]() 12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin ![]() 13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin ![]() 14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir ![]() 15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun ![]() ![]() 16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin ![]() ![]() 17) Cevizle dost olun ![]() ![]() 18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin ![]() ![]() ![]() 19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() 20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin ![]() ![]() 21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun ![]() 22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin ![]() ![]() 23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun ![]() ![]() 24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin ![]() ![]() ![]() 25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin ![]() ![]() ![]() 26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz ![]() ![]() 27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin 28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin ![]() 29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin ![]() 30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun ![]() ![]() 31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin ![]() ![]() 32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin ![]() ![]() 33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün ![]() ![]() ![]() 34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin ![]() Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün ![]() ![]() 35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok ![]() ![]() 36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin ![]() ![]() 37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun ![]() 38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin ![]() ![]() 39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir ![]() ![]() 40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin ![]() 41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz ![]() 42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun ![]() ![]() ![]() 43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin ![]() 44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin ![]() ![]() 45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun ![]() ![]() 46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz ![]() 47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin ![]() 48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir ![]() ![]() 49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun ![]() ![]() Patatesin Kararmaması Patatesleri karartmadan pişirmek mi istiyorsunuz? Pişme suyuna bir kaşık sirke koyarsanız, hem onların sapsarı rengini korur, hem de daha lezzetli duruma getirirsiniz Süt kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini önlemis olursunuz Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|