Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
derin, dondurucuda, saklanmalı, yiyecek

Derin dondurucuda yiyecek nasıl saklanmalı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Derin dondurucuda yiyecek nasıl saklanmalı



Yiyeceklerin derin dondurucuların içine çok iyi yerleştirilmesi gerekir Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları zamanlardır Ancak havanın gıdalar arasında dolaşmasına elverecek boşluklar bırakılmalıdır


Elektrikler kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayın Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir Eğer yaşadığınız bölgede çok sık elektrik kesintisi oluyorsa, derin dondurucunuzu mümkün olduğu kadar dolu tutmaya gayret gösterin Az gıda koyabiliyorsanız, boşlukları buz torbalarıyla doldurun Çünkü kesintilerde, bu buz torbaları içerdeki soğuk havanın daha uzun süre kalmasına yardımcı olurlar


Siz yokken derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için, bir kavanozu buz küpleriyle doldurup, içine koyun Döndüğünüzde buzlar erimiş, şekil değiştirmişse derin dondurucunuz çözülmüş ve tekrar donmuş demektir Bu, içindeki yiyeceklerin gerektiği gibi saklanamadığına işarettir


Derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı olanları) kullanmayın Çünkü donunca genleşen sıvılar, camın kırılmasına neden olabilir


Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurmayı tercih edin


Dondurduğunuz gıdaların üzerine tarih atın ve dondurucunuzdaki gıdaları kullanırken tarih sırasına göre yerleştirmeye çalışın Böylece dondurulunca, birbirine benzeyen gıdaları ayırt etmeniz kolay olur ve bu sıraya göre de kullanabilirsiniz


Yağlar, protein ve karbonhidratlardan daha zor donar ve derin dondurucudaki saklama ömürleri daha kısadır Bu nedenle pirzola gibi yağlı etlerinizi, derin dondurucuda saklamayı düşünüyorsanız, önce fazla yağlarını ayıklamanız gerekmektedir


Pişirdiğiniz yemeği donduracağınızı önceden biliyorsanız, çok fazla baharat kullanmamaya özen gösterin Çünkü dondurulduklarında baharatların tatları keskinleşebilir


Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapalı plastik torbalarda derin dondurucuda 8 aya kadar, buzdolabında ise 4 aya kadar saklayabilirsiniz


Kızartılmış ya da pane edilerek pişirilmiş gıdaları dondurmaktan kaçının Çünkü bu gıdalar dondurulduğu zaman, lastik gibi olurlar


Meyveler


Meyveyi küçük miktarlarda dondurun Çünkü daha çabuk donar


Meyveyi dondurduğunuz kapta, mutlaka biraz boş yer kalmasına dikkat edin Çünkü meyveler genleşir


Çok olgun muzları, püre haline getirdikten sonra, içine biraz limon suyu ekleyip dondurarak keklerinizde kullanabilirsiniz


Dondurmadan önce sebzelerin haşlanma süreleri


Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suyun içine atın ve kağıt havlular yardımıyla kuruttuktan sonra derin dondurucuya yerleştirin

Lahana (doğranmış): 15 dakika
Havuç: 3-5 dakika arası
Karnabahar, kereviz, biberler: 3 dakika
Mısır: 4-8 dakika
Patlıcan: 4 dakika
Yeşil fasulye: 2-3 dakika
Soğan, ıspanak: 2 dakika
Bezelye: 2-3 dakika
Kabak:1 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.