Makarna Hakkında Pratik Bilgiler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna Hakkında Pratik Bilgilermakarna pişirirken nelere dikkat etmeli - lezzetli makarna için ne yapmalı - Çubuk makarnayı tencereye sığdırmak için kırmak zorunda değilsiniz; yumuşadıkça suyun içine gireceklerdir - Makarnanın haşlama suyuna yarım çay bardağı süt koyup lezzetini arttırabilirsiniz (Bunu ilk defa duydum) - Makarnanızın lezzetini arttırmak istiyorsanız, haşlama suyuna 1-2 baş soğan, havuç, vb sebzeler koyabilirsiniz Eğer makarnada sebze lezzetinden hoşlanmıyorsanız, suyun içine bir miktar et suyu veya tablet bulyon da atabilirsiniz - Hazırlayacağınız makarna soslarını makarna haşlanırken pişirip, makarna süzüldükten hemen sonra üzerine dökün ve karıştırın Makarnayı ayrıca sosla birlikte tekrar pişirmeyin - Özene bezene hazırladığınız makarna sosunu ısıtırken zorlanabilirsiniz Mesela tencerenin dibi tutabilir ya da alt tarafı ısınıp üst kısmı soğuk kalabilir Oysaki makarna kabını kaynar su dolu tencerenin içine koyup bir süre ocakta bekletirseniz, bu sorundan kurtulmuş olursunuz - Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz Ama belirli bir müddet soslamadan bekleyecekse, yapışmaması için sıvı yağla yağlayarak bekletebilirsiniz - Makarnanın ideal pişme süresi paketlerin üzerinde yazmaktadır Bu süre, makarnanın şekline göre değişir Kaynayan suya makarnayı kattıktan sonra suda belirli bir süre durulma olacaktır Makarnanızın pişme süresi bu durulma geçip, su tekrar kaynamaya başladıktan sonra başlar Makarnanın pişip pişmediğini anlamanın en geçerli yolu ise, tadına bakmaktır Bu nedenle, pişirme sırasında paket üzerinde yazan süreden 3,2 ve 1 dakika önceden makarnanın tadına bakınız - Soslu bir makarna yapıyorsanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltabilirsiniz Çünkü sosun sıcaklığıyla makarna bir miktar daha pişecektir - Makarnayı süzdükten sonra, sosla iyice karıştırmak için büyükçe bir çukur servis tabağınız olmalıdır Bu aşamada hız önemlidir Makarna süzülür süzülmez sosla karıştırmalıdır Eğer makarnayı süzgeçte bekletirseniz makarnalar birbirine yapışır Sos, her bir makarna tanesine iyice bulaşmalı ancak makarna sos içinde yüzmemelidir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|