Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Şerbetinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenirşerbetin şekerlenmemesi için ne yapılır - tatlı şerbeti nasıl hazırlanır - şerbetli tatlılar için şurup nasıl yapılır - tatlı şerbetinin püf noktalarıMALZEMESİ 750 gr şeker1/2 limon 3 su bardağı su YAPILIŞI Şekeri temiz bir tencereye koyunuz Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız Kaynayınca 1/2 limon sıkıp kabuğu ile içine atınız Şekerin kıvamı gelince ateşten alınız, istediğiniz tatlılarda kullanınız ![]() Tarif - 2 Bir ölçü şekere bir ölçü su koyup orta hararetli ısı üzerinde eriyinceye kadar karıştırınız ![]() Kaynayınca ısısını azaltıp koyulaşmasını sağlayınız ![]() Kıvamını anlamak için kaşığı şuruba batırıp çıkartınız ![]() Son damlalardan birkaçı uzayarak akarsa veya baş parmağınızın tırnağına akıtacağınız son damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiştir Şekerlenmemesi için biraz limon suyu katıp bir taşım kaynatınız ![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|