Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, ile, ilgili, kahve, kakao, pratik

Kahve Ve Kakao İle İlgili Pratik Bilgiler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahve Ve Kakao İle İlgili Pratik Bilgiler



kahvenin püf noktası - kahve ile ilgili pratik bilgiler - kakao ile ilgili pratik bilgi

İçilen kahve telvelerini atmayın Kahve telvelerini mutfak veya banyonuzdaki lavaboya döküp üzerinden bol su akıtın


Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olduğunu göreceksiniz


Bayat bir Türk kahvesi ikram sırasında sizi zor durumda bırakabilir Bunu engellemek için, kahve kavanozuna 2-3 tane kesme şeker atın, böylece kahveniz daha uzun süre tazeliğini korur Ayrıca kahvenin nem al masını da engellemiş olursunuz


Kahvenizin bozulmaması için; kapalı bir kutuda veya kavanozda saklayınız Çünkü havayla temas eden kahve, zaman içinde aromasının % 80′ nini kaybeder Kavanozu serin bir yerde, özellikle buzdolabında saklayınız

Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız Şayet kahveniz bayatsa, kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider, hem de tazelenir Telvesini sakın atmayın, solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz


Kahve hazırlayacağınız suyun en az miktarda kireç içermesi gerekmektedir Aksi taktirde kahveniz tortulaşır ve acılaşır


Kahvenin içine dökeceğiniz suyun kaynar olmamasına dikkat edin Kaynamaya yakın, 95 derece ısıtılmış su kullanmalısınız


Kahvenizin kokusunun daha belirgin olmasını istiyorsanız, hazırlarken içine çok az miktarda ince tuz atın


Kahvenin bozulup bayatlamaması için kapalı bir kutuda ya da kavanozda saklayın Serin ve ışıksız biyerde hatta buzdolabında muhafaza edin Tadının bozulmaması için asla metal kaşık değdirmeyin, plastik bir ölçü kaşığı kullanın


Çekilmemiş tane kahve kullanıyorsanız öğütürken değirmene bir tutam ince tuz atın Bu, kahvenizin tadını belirginleştirecektir


Kahvenin kokusu hoş değilse, içine çok az miktarda saf vanilya koyun


Nescafe için; süt kalmadıysa kahve fincanlarının içine çok az miktar tereyağı koyun nefis olacaktır


Kahve ve sirke koyduğunuz kavanozlarınızdan, boşalt tığınız halde bu maddelerin kokuları çıkmıyorsa, çok kısa bir an için, bunları ufak bir gaz alevinin üzerine ters olarak çevirin Kokudan eser kalmaz


KAKAO


Kakao, böbreklerde su ve tuzun geri emilimini engelleyerek idrarı arttırır Ayrıca vücuttaki düz kasları gevşeterek bağırsak ve idrar yolları spazmlarını çözer, damarları ve bronşları genişletir Ayrıca santral sinir sistemine direkt etkiyle hafifçe solunumu uyarır, yorgunluk duyusunu azaltır, zindelik ve uyanıklık verir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.