Tatlılar ve Sütlü Tatlılar Hakkında |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ve Sütlü Tatlılar HakkındaTatlılar ve Sütlü Tatlılar Hakkında Bilgiler - Tatlılar ve Sütlü Tatlılarda Bilmeniz Gerekenler - Türk Mutfağı Hakkında Birkaç Bilgi Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır Türk tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar, muhallebi, keşkül, kazandibi gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani, helva, aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler Baklava Türk mutfağının en tanınmış tatlıları arasındadır Çok ince açılmış yufkanın arasına fındık, ceviz veya antep fıstığı konarak pişirilmesinden sonra bir şerbetle tatlandırılması yoluyla hazırlanır Tel kadayıf ise çok ince teller halinde satılan hamurla hazırlanır ve baklavanın içine benzer içlerle doldurularak fırında kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır Sütlü tatlılar sütün şekerle kaynatıldıktan sonra nişasta, pirinç veya pirinç unu ile katılaştırılması yoluyla hazırlanırlar Kazandibi ise muhallebi gibi hazırlandıktan sonra elde edilen tatlının bir tepside kızartılarak karamelleştirilmesi sonucu elde edilen ilginç bir Türk tatlısıdır Tavuk Göğsü de sütlü bir tatlıdır, söz edilen bu malzemelerin yanısıra ince bir şekilde didiklenen tavuk etinin göğüs kısmını da içerir Revani, İrmik helvası gibi bazı tatlıların yapımında irmik kullanılır Türkiye'deki dinsel inançlar arasında özel bir yeri olan aşure buğday, kuru üzüm, fasulye ve nohut gibi birçok bitkisel malzemeler kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır Kabak tatlısı balkabağının şekerle pişirilmesi yoluyla hazırlanır Sonbahar ve kış aylarında tercih edilen Türk mutfağına has bir tatlıdır Mineral madde, vitamin ve proteinden zengin olan sütün besleyici değeri çok yüksektir Pişirilirken bu kıymetli besinlerin kayba uğramaması için şu hususlara dikkat edilmelidir: 1— Sütlü tatlılar hazırlanırken, şeker tatlının pişmesine yakın katılmalı, şekerle süt uzun süre birlikte kaynatılmamalı, 2— Sütlü tatlıların rengi değişeceğinden pişirilirken alüminyum kaplar kullanılmamalı, 3— Sütlü tatlılar pişirilip soğutularak buzdolabında muhafaza edilmelidir Sütlü tatlılar kıyılmış fıstık, fındık ve badem ile süslenebilir alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|