Patlıcan Haşlaması 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Haşlaması 2



Patlıcan Haşlaması Tarifi - Patlıcan Haşlaması Yapılışı - Patlıcan Haşlaması Nasıl Yapılır - Patlıcan Haşlaması Malzemeleri

150 gr patlıcan

1/2 limon

1/2 kaşık tereyağı

4 bardak su


Patlıcan yıkanıp, sapları ayıklandıktan, bıçakla kesildikten sonra «alaca» denilen biçimde, bir parmak eninde kabuk, bir parmak eninde kesilmiş, sarımtrak yer bırakılarak uzunlamasına dörde bölünür Her bir parça da küp şekerden biraz daha büyükçe parçalar halinde doğranır

Bir tencerede kaynatılan suda 20 dakika kadar haşlanır Süzüldükten ve tenceredeki su değiştirildikten sonra, suya yarım limon sıkılır, patlıcanlar tekrar tencereye konur, pişirilir

İkinci kaynama da 15-20 dakika kadar sürer Patlıcanlar iyice piştikten sonra suları süzülerek tabağa alınır Üzerine hafif tereyağı konularak yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.