Kepekli Kuurabiye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli KuurabiyeKepekli Kuurabiye Tarifi - Kepekli Kuurabiye Nasıl Yapılır - Kepekli Kuurabiye Malzemeleri Kepekli Kuurabiye Malzemeler: Yarım su bardağı kuru üzüm 1,5 çay bardağı elma suyu 1 çay kaşığı vanilya aroması 3 su bardağı kepekli un 1 yumurta Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Üzeri için 1 yumurta sarısı Yapılışı: Yoğurma kabına un, kabartma tozu, pudra şekeri, vanilya aroması ve geri kalan mazlemelerin tümünü katarak kabına yapışmayan sıkı bir hamur elde edene kadar yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üçer cm arayla dizin Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık 30 dk) pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|