Keledoş çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keledoş çorbası



Keledoş çorbası tarifi - Keledoş çorbasının yapılışı - çorba tarifi

Malzemeler:

Heliz Otu

150 gr Kıyma

15 çay bardağı mercimek

Yapılışı:


Bu yemeğin yapımında mahalli adlar taşıyan bir çok ot kullanılır Biz en çok kullanıra Heliz otuna göre yemeğin tarifini yapalım:

Bol miktarda Heliz otu suda iyice kaynatılır Piştikten sonra sıkılarak suyu süzülür Daha sonra kavurma ile bir miktar mercimek ve Heliz otu üçü birden yeniden kaynatılmaya bırakılır Yeterli bir kaynamadan sonra hazır olan yemek tabaklara doldurulur Bunların üzerine de bir tarafta hazırlanmış kurut ve kurutun üzerine de soğan yağ dökülerek servis yapılır

İstek servise hazır hale getirilen kavrulmuş çedenede dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.