Şişberek çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişberek çorbası







MALZEMESİ:250Gr az yağlı kıyma,1 baş soğan,karabiber tuz hamuru için 2 su bardağı un 1,5 çay bardağı pirinç ,1 su bardağı tuzlu yoğurt ya da yağlı süzme yoğurt


YAPILIŞI:Kıymanın içine soğanı çok ince doğranır,tuz ve karabiber konup karıştırılırHamuru için una su ve tuz katılıp mayasız orta sertlikte bir hamur yapılırSonra oklavayla açılıp karelere kesilir içine et konup kapatılıraz unlanmış tepside 15 dk fırınlanır


ÇORBASI İÇİN:Tencereyeyarısına kadar su koyup kaynatılır kaynayan suya 1,5 çay bardağı pirinç koyup açılması beklenir sonra hamurlarda içine atılıp iyice kaynatılır içindekiler pişince tuzlu yoğurdu veya süzme yoğurt koyup az daha kaynatıp ocaktan alınır üzerine tereyağı nane kızdırılıp dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.