TAZE FASÜLYE ÇORBASı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
TAZE FASÜLYE ÇORBASıMALZEMELER 500 gr taze fasulye 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 adet domates 1 adet yumurta HAZIRLANIŞI Fasulyeler yıkandıktan sonra uçları kesilip, küp küp doğranıp, tencereye koyulur Üzerine domates rendelenip, iki kaşık tereyağı ve tuz ilave edilip tencerenin kapağı örtülür Fasulyeler ağır ağır, suyunu çekinceye dek kavrulur ve daha sonra bir miktar su ilave edilir 25-30 dakika fasulyeler pişinceye dek kaynatılır Diğer yanda bir kapta yoğurt, un ve yumurta su ile ezilip, kaynayan fasulyenin üzerine ağır ağır karıştırılarak dökülür Topak olmamasına özen gösterilir On dakika kaynatılıp, servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|