![]() |
TERBIYELI ISKEMBE ÇORBASI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TERBIYELI ISKEMBE ÇORBASIMALZEMELER 500 Gr dana yada koyun işkembe 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı un Terbiye için 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı sirke 6 Diş sarmısak 1 Adet limon Kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI İşkembeyi temizleyin ![]() Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın ![]() Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın ![]() Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın ![]() İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın ![]() Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun ![]() Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın ![]() Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin ![]() Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun ![]() Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın ![]() Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin ![]() Sarmısaklı sirke ile servis yapın ![]() [schild]TERBİYENİN YAPILIŞI[/schild] Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın ![]() Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın ![]() Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|