Ciğer Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Çorbası



Ciğer Çorbası Tarifi - Ciğer Çorbası Yapılışı


Malzemeler


500 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)

1 adet kıyılmış büyük kuru soğan

3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (45 gr)

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sirke

6 su bardağı su (1,5 lt)

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı ince kıyılmış nane

2 adet taze soğan

Tuz

Karabiber

Tarçın (arzuya göre)

Yapılışı


Yağı tencerede kızdırın ve kuru soğanı kavurun Ciğerleri ilave edip, 3 dk kadar soğanlarla birlikte kavurduktan sonra, 6 bardak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin

Büyük bir kasede yumurta sarısını çırpın, karabiber, tuz ve sirke ilave edin Çorbadan kaşıkla (Yaklaşık 10 çorba kaşığı kadar) alıp, azar azar yumurtalı karışıma yedirin Hazırladığınız terbiyeyi, yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak, ateşteki çorbaya yedirin

Kıyılmış maydanoz, nane ve taze soğanları ilave edip, çorbanızı ateşten alın Arzu edilirse, tarçın serperek servis yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.