HALEP ÇORBASI |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
HALEP ÇORBASIMALZEME: Patates 4 adet Havuç l adet Şalgam 2 adet Maydanoz 1/2 demet Kırık pirinç 2 kahve fincanı Yumurta 2 adet Karnabahar 1 adet Et suyu 6 su bardağı Tereyağı 1 çorba kaşığ ı Limon 1 adet Un 1 kahve fincanı Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1 Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın Havucu temizleyip ince kıyın Pirinci yıkayıp suyunu süzün 2 Et suyunu güvece dökün Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin 3 Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın 4 Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin Bir-iki defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|