Göce Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Göce ÇorbasıMalzemeler 2 fincan göce (arpa yarması) 3 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı kekik 1 fincan un 2 çorba kaşığı tereyağı 1 yumurta Tuz, karabiber Yapılışı Göceyi yıkadıktan sonra 25 lt (12 su bardağı) su ile 20 dakika pişirin Çorbanın terbiyesi için ise bir kapta un, yumurta ve yoğurdu karıştırın Ateşteki çorbanın suyundan üç su bardağı ilave ederek, bulamaç haline getirin Bu karışımı, kaynayan çorba suyuna yavaş yavaş karıştırarak dökün Çırpma teliyle durmadan karıştırın (Terbiyeyi sicim gibi dökerek ve sürkeli karıştırarak çorbaya katın Çorbanın koyu olabileceğini göz önüne alarak, terbiyenin hepsini bir anda katmamanız gerekir) Tuz ve kekik attıktan sonra kıvama gelmesini bekleyin ve beş dakika daha hafif ateşte kaynatın Son olarak tereyağını eritip çorbanın üzerine dökün Sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|