Yoğurtlu ezogelin çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu ezogelin çorbasıMalzemeler: 1 çay bardağı ince bulgur 1 çay bardağı kırmızı mercimek 5 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt 30 gr margarin Tuz, karabiber Süsleme için: 1'er çay kaşığı nane, pulbiber Hazırlanışı: * Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin Su kaynayınca ateşi kısın Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın * Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pulbiber serpin Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|