Yoğurtlu İrmik Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu İrmik Çorbasıyoğurtlu çorba tarifleri - irmikli yoğurt çorbası nasıl pişirilir Yoğurtlu irmik çorbası malzemeleri 250 gr kemikli et 1 soğan 1 kereviz 2-3 dal maydanoz 2 kahve fincanı irmik 6 su bardağı su 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı nane Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber # Yoğurtlu irmik çorbası hazırlanışı Yoğurtlu irmik çorbası: Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Eti bir tabağa alın Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin İrmiği serpip karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|