06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Oruk Çorbası
MALZEMESİ
Hamuru için;
100 gr yağsız kıyma
1 bardak ince bulgur
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
İçi için;
200 gr yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Çorbası için;
3 adet patlıcan
1 bardak nohut
1 adet havuç
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı limon suyu
10 bardak su
2 adet kesme şeker
TARİF
Çorbanın sosunu hazırlamak için, soğanları ufak tavla zarı formunda doğrayın 1 kaşık margarinle pembeleştirin 1 kaşık unu içine atıp, 1 dakika karıştırın Salçasını ekleyip, 10 bardak et suyunu ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve nane ilave edin Nohutları, küp şeklinde doğranmış havuçları ve patlıcanı da çizgili soyup, parmak şeklinde doğradıktan sonra çorbanın içerisine atın 20-25 dakika kaynatıp çorbanın sosunu hazır hale getirin Limonu patlıcanlar piştikten sonra ilave edin![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
İçi için; Soğanları zardan ufak doğrayın Kıyma ve margarinle birlikte tencerede suyunu bırakıp, çekene kadar kıymaları kavurun Tuz ve karabiberini ekleyin Kıymaları soğanla kavurup, soğuk bir yerde bekletin![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Oruğun dışı için: 1 bardak bulguru bir kahve fincanı su ile ıslatın Sonra bulgurun ortasını açın ve kıymayı içine atıp, iyice yoğurun Un, tuz, yumurta, ve salçayı da kattıktan sonra yoğurma işlemini yapın Yumuşak hamur kıvamına gelince hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle iyice yuvarlayın İşaret parmağınızla içini döndürerek oyup içine hazırladığınız kıymadan koyun Köfteye uzun mekik şeklini verip tabağa dizin Kaynayan çorbaya (patlıcanlar iyice pişsin) orukları atıp, 10 dakika hep beraber kaynatın Çorbayı servise hazırlayın
|
|
|