![]() |
Tavuk Konsomesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk KonsomesiTavuk Konsomesi Tarifi - Tavuk Konsomesi Yapılışı - Tavuk Konsomesi Nasıl Yapılır - Tavuk Konsomesi Malzemeleri 1,5-2 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş) 250 gr havuç (kabukları kazınıp, iri parçalara kesilmiş) 250 gr kereviz (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış) 150 gr soğan (kabukları ayıklanıp, bütün bırakılmış) 10 sap maydanoz (bağlanmış) 10 tane-karabiber 6 litre (30 su bardağı) et suyu Tavuğu büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyerek, orta ateşte 10 dakika haşlayınız ![]() ![]() ![]() Tenceredeki pişme suyunu döküp, suyla çalkaladıktan sonra, tavuğu yeniden tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() Haşlanmış tavuğu iki servis çatalıyla tencereden alıp, başka bir yerde kullanmak için bir kenara bırakınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu temiz bir tülbentten ısıtılmış bir servis kasesine süzerek, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|