![]() |
Naneli Bezelye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Bezelye ÇorbasıMalzemeler 500 gr bezelye 2 Adet arpacık soğan Yarım adet kereviz 50 gr dilimlenmiş pastırma 1 ![]() 1 Adet küçük göbek salata 1 Çay fincanı krema 4 Su bardağı et suyu 3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane 2 Dilim tost ekmeği Tuz, tane kırmızıbiber Hazırlanışı Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın ![]() Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin ![]() 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin ![]() Sık sık karıştırarak kavurun ![]() Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın ![]() Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın ![]() Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın ![]() Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin ![]() Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın ![]() Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın ![]() Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|