![]() |
Arapaşı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arapaşı ÇorbasıMalzemeler: Piliç 1 adet Salça 1,5 yemek kaşığı Margarin 200 gr ![]() Un 4 yemek kaşığı Toz kırmızı biber 2 tatlı kaşığı Su 3 litre Yapılışı Tavuğu ayrı bir tencerede 1 ![]() bırakılır, ikinci bir tencereye 200 gram margarinle 4 yemek kaşığı un hafif kahverengi renk alana kadar kavrulur ![]() salça ve 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilerek 1 veya 2 sefer karıştırıldıktan sonra 3 litre su ile beraber haşlanmış olan pilicin suyu ilave edilerek kaynayana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırma işlemi devam eder ![]() ![]() kısık ateşe bırakılır ![]() pilici kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde çorbaya ilave edilerek 5 dk ![]() alınarak servis yapılır ![]() eklenir ![]() ÇORBAYLA YUTULACAK HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEME : Fırın tepsisi 1 Adet Su 6 çorba kasesi Un 1 çorba kasesi Nişasta 1 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Yapılışı 6 Kâse suyun 3 kasesi tencereye konulur ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır ![]() bir kâse un geniş bir kaba konularak bu üç kâse su ile iyice karıştırılarak sıvı hale getirilerek kevgirden süzülür ![]() süzülmesinin nedeni unun topak kalmaması içindir ![]() Kaynayan suyun içerisine, kevgirden süzdüğümüz bu karışımı kaynayan suyun içerisine iyice karıştırılarak yavaş yavaş karışım dökülür, Karıştırma ise işlem bitene kadar devam etmelidir, dikkat edilecek en önemli husus ise karışımı dökerken hızlı daha sonrada normal ve aralıksız karıştırmaya devam etmeliyiz ![]() topaklanır ve tam netice vermez ![]() Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp bekletmeden su ile ıslattığımız tepsiye bu hamur dökülerek soğumaya bırakılır ![]() amaç ise hamurun tepsiye yapışmaması içindir, Bu soğumaya bıraktığımız hamur yaklaşık 4- 5 saat sonra servise hazır hale gelmiş olur ![]() Not: Arabaşıda unun kalitesi çok önemlidir, Unun kaliteli olduğunu düşünerek eğer hamur tepsiyi bırakıyorsa tam netice almışınızdır, (Arabaşı genelde kış mevsiminde yapılır ![]() NOT: Bu arabaşının en büyük özelliği bir kaşığa yutabileceğiniz kadar hamur alınarak çorbaya batırılır ve çiğnenmeden yutulur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|