Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, soslu, vişne, ördek

Vişne Soslu Portakallı Ördek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Soslu Portakallı Ördek



Vişne Soslu Portakallı Ördek Tarifi - Vişne Soslu Portakallı Ördek Nasıl Yapılır - Vişne Soslu Portakallı Ördek Malzemeleri






Malzemeleri

# 4 Parça Ördek Göğsü

# 125 Gr Vişne

# 2 Kaşık Bal

# 1 Kadeh Kırmızı Şarap

# 2 Adet Portakal

# 1 Tutam Tuz


Hazırlanışı


Teflon tavaya aldığımız ördek etlerimizi yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartalım Ardından etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirelim Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirelim Portakalları soyup dilimledikten sonra temizleyelimSosumuzu hazırlamak içinse vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana dek pişirelim ve blendırda iyice ezip süzelimSon olarak etlerimizi servis tabaklarına alıp hazırladığımız sosu sıcak bir biçimde üzerinde gezdirelim ve portakal dilimleri ve mevsim yeşillikleri ilave edip servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.