Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, dolması, eskaloplu, sülün

Eskaloplu Sülün Budu Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskaloplu Sülün Budu Dolması



Sülün Budu - Süülün Budu Dolması Tarifi - Sülün Nasıl Pişirilir - Av Yemekleri


Kullanılacak malzeme


(6 kişi için):


2 kiloluk bir sülün,

100 gram sadeyağ,

100 gram sosis,

100 gram dana pançetası,

1 yumurta,

1 fincan un,

1 demet maydanoz,

yeteri kadar et suyu,

1 defne yaprağı,

9 çorba kaşığı zeytinyağı,

yeteri kadar karabiber ve tuz

Yapımı :


Sülünün tüylerini yolup içini çıkardıktan sonra tütsüleyin ve bol akarsuda iyice yıkayın Ödünü de attıktan sonra karaciğerini, yüreğini ve katısını bir kenara ayırın

Sülünün kanatlarını kestikten sonra kanatlarındaki eti sıyırıp alın, kemiklerini ise atın


Sülünün iki budunu da kesip gövdeden ayırın Sonra bu butların derilerini zedelemeden ve keskin bir sivri bıçaktan yararlanarak kemiklerini ayırın Kemiklerin yalnız ayağa gelen kısmını kırıp derinin ve etin üstünde bıraktıktan sonra kemikleri butlardan ayırıp atın Kemikleri çıkmış butları, derilerini zedelemeden hafifçe dövün


Sülünün göğüs bölümünü keskin bir bıçakla keserek gövdesinden çıkarıp alın Bu göğsü birkaç parçaya ayırıp her birini et demiriyle döverek külbastı haline getirin

Bu işler bittikten sonra bir tavaya 1 çorba kaşığı sadeyağ koyun ve sülünün karaciğeriyle katısını ve yüreğini kavurun

Sonra bir kâseye kavrulduktan sonra kıyılacak olan sülünün yüreğini, katısını, karaciğerini, kıyma haline getirilmiş pançetayı, sosisi koyun Tuzlayıp biberleyin Sülünün kıyılmış kanat parçalarını, kıyılmış maydanozu, kekiği ve yumurtayı katın

Harcı İyice karıştırdıktan so

nra boşalmış olan sülünün butlarına iyice doldurun

Butların ağızlarını diktikten sonra bunları bir tencereye yerleştirin Kalan yağın yarısıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtun Sülün butlarının her yanı iyice kızarınca ve kıtırlaşınca ateşin ısısını azaltın Vakit vakit çevirerek but dolmalarını ağzı kapalı tencerede iyice pişirin (Tencereye gerektiğinde sıcak et suyu koyabilirsiniz)


Tencereyi ateşten indirmeden 10 - 15 dakika önce dövülmüş sülün göğüslerini una bulayın Bir tavaya kalan sadeyağla 4 çorba kaşığı zeytinyağını koyun Bu karışık yağ kızmaya başlayınca sülün göğüslerini tavaya atın ve bu eskalopların her iki yanını nar gibi kızartın


Eskaloplar kızarınca yeteri kadar sıcak et suyu kattıktan sonra kuvvetli ateşte eskalopları pişirin


Sülünün doldurulmuş butları pişince bunları tencereden çıkarıp servis tabağına koyun ve biraz soğuduktan sonra dilim dilim kesin Tavada pişen eskalopları da dilimlerin yanına sıraladıktan sonra servis tabağını sıcak bir yere kaldırın

Tenceredeki ve tavadaki salçaları birleştiriri ve ince delikli tel süzgeçten geçirin


Salça çok suluysa gene ateşe koyup kaynatarak biraz koyulaştırın Sonra servis tabağındaki etlerin üstüne gezdirerek döküp servis yapın

Sülünün gövdesinden ise bir başka yemek için yararlanabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.