Şişte Kaz Budu Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişte Kaz Budu Kebap



ŞİŞTE KAZ BUDU KEBAP


Servis (Kaç Kişilik): 4-5


Malzeme Listesi:


4 adet orta büyüklükte kaz budu,

uygun miktarda dolmalık biber ve domates,

biberiye dalı,

defne yaprağı,

3-5 dilim bayatlamış (küflenmemiş) ekmek,

yeteri kadar karabiber ve tuz


Yapılışı:

Yüksek ve geniş bir kaba defne yaprağı serilir, tuzu ve karabiberde koyulduktan sonra iyice temizlenmiş ve yıkanmış kaz butları yerleştirilir Kaz butları gömülünceye kadar su doldurulur, orta şiddette bir ateşte kaynamaya bırakılır Hafifçe haşlanan butlar ateşten indirilir sudan çıkarılıp başka bir yerde soğumaya terk edilir Soğuduktan sonra butlar uzunlamasına kemik boyunca iki parçaya ayrılır, but parçalamadan kemikler çıkarılır ve kemiksiz kazeti parçalanır Öte yandan dilim ekmekler dört parçaya ayrılır Et parçaları dört eşit parçaya bölündükten sonra her parça aşağıdaki gibi şişlenir:


“Dilim ekmek, kaz eti, biberiye dalı parçası, bir parça biber, dilim domates, tekrar dilim ekmek, et”Diye devam edilir Tüm şişlerin hazırlanır, orta şiddette ateşli mangalın 5-6 cm yukarısına asılır ve sıkça çevrilerek nar gibi oluncaya kadar tutulur Pişen etler tabaklara alınarak sıcak olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.