Şişte Kaz Budu Kebap |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şişte Kaz Budu KebapŞİŞTE KAZ BUDU KEBAP Servis (Kaç Kişilik): 4-5 Malzeme Listesi: 4 adet orta büyüklükte kaz budu, uygun miktarda dolmalık biber ve domates, biberiye dalı, defne yaprağı, 3-5 dilim bayatlamış (küflenmemiş) ekmek, yeteri kadar karabiber ve tuz Yapılışı: Yüksek ve geniş bir kaba defne yaprağı serilir, tuzu ve karabiberde koyulduktan sonra iyice temizlenmiş ve yıkanmış kaz butları yerleştirilir Kaz butları gömülünceye kadar su doldurulur, orta şiddette bir ateşte kaynamaya bırakılır Hafifçe haşlanan butlar ateşten indirilir sudan çıkarılıp başka bir yerde soğumaya terk edilir Soğuduktan sonra butlar uzunlamasına kemik boyunca iki parçaya ayrılır, but parçalamadan kemikler çıkarılır ve kemiksiz kazeti parçalanır Öte yandan dilim ekmekler dört parçaya ayrılır Et parçaları dört eşit parçaya bölündükten sonra her parça aşağıdaki gibi şişlenir: “Dilim ekmek, kaz eti, biberiye dalı parçası, bir parça biber, dilim domates, tekrar dilim ekmek, et”Diye devam edilir Tüm şişlerin hazırlanır, orta şiddette ateşli mangalın 5-6 cm yukarısına asılır ve sıkça çevrilerek nar gibi oluncaya kadar tutulur Pişen etler tabaklara alınarak sıcak olarak servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|