Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, cumhuriyeti, hakkında, nauru, resimli

Nauru Cumhuriyeti / Nauru Cumhuriyeti resimli anlatım / Nauru Cumhuriyeti hakkında

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nauru Cumhuriyeti / Nauru Cumhuriyeti resimli anlatım / Nauru Cumhuriyeti hakkında

Nauru, Büyük Okyanus'da aynı adlı küçük bir atol'e ( eğer köşedeki karayolunun çevrelediği alan sayılmazsa ) kurulu devlettir Doğusunda Yeni Gine yer alır, ekvatorun ve Marshall Adaları'nın güneyindedir Kıyı şeridinde kumsallar ve tarıma elverişli topraklar bulunur Ada halkı tropikal meyveler hindistan cevizi ve sebze yetiştirir
Nauru'da bir de havaalanı bulunur (Nauru Uluslararası Havaalanı) Adanın güneybatı kesimlerinde küçük bir gölcük vardır Nüfusun neredeyse tamamı sahil şeridinde ve işte bu gölcüğün çevresinde topanmıştır Ülkedeki birkaç kilometrelik demiryolu ise merkez ile fosfat madeni arasında ulaşımı sağlar Kuzeyde, kıyının hemen berisinde de birkaç minik su birikintisi vardır; fakat bunlar bir ev büyüklüğünde olduğundan dikkate almaya gerek yoktur Tüm sanayi etkinliklerinin batıdaki Danigomodu bölgesinde yapıldığı görülür Burada elektrik santralleri ve birkaç küçük bot iskelesi buunmaktadır
Nauru merkezinde kuş atıklarından oluşan guano rezervleri vardır Bu rezervler fosfat ve potasyum açısından zengindir Kimyasallar adanın iktisadi kaynaklarının neredeyse tümünü oluşturur Buradan sağlanan gelir sağlık, barınma ve eğitim harcamalarında kullanılır Ancak guano neredeyse tükenmek üzeredir

Diğer Coğrafî Veriler
Ada Okyanusya'da, Kuzey Büyük Okyanus'da, Marshall Adaları'nın güneyinde yer alır Coğrafî konumu 0°32' güney enlemi, 166°55' doğu boylamıdır
Yüzölçümü 21,3 km²'dir 30 km'lik bir sahil şeridi vardır Tropikal bir iklime sahiptir, Kasım-Şubat ayları arasında yağmur mevsimi yaşanır Deniz seviyesinden en yüksek noktası 61 m yüksekliğindedir
Adada doğal afet boyutlarına varan periyodik kuraklıklar görülmektedir
Nüfus: 13287 (Temmuz 2006 verileri)
Resmî tam adı: Nauru Cumhuriyeti
Kısa şekli: Nauru
Eski adı: Pleasant Adası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com