![]() |
Beyaz Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz AşureBeyaz Aşure aşure nasıl yapılır - aşure tarifi Kullanılacak malzeme: 1 ![]() 3 bardak toz şekeri, 1 ![]() 3 bardak süt, 30 bardak su, 50 gram nohut, 50 gram kuru fasulye, 50 gram kuru bakla, 100 gram ceviz içi, 150 gram sultani üzüm, 100 gram kayısı, 100 gram incir, 25 gram kuşüzümü, 25 gram çamfıstığı, 100 gram badem içi, 1 kahve fincanı gül suyu ![]() Üstünün süsü için: 1 narın tanelenmiş içi, 10 gram kuşüzümü veya 30 gram sultani üzüm, 50 gram ceviz içi, 50 gram badem içi ![]() Yapımı: Pirinçle buğdayı bir gece önceden bir tencereye koymalı ve üzerlerini kaplayacak kadar su koymalı ![]() ![]() Buğday ve pirinçlerin ıslandığı suyu süz dükten sonra bunları büyük bir tencereye boşaltmalı ![]() ![]() ![]() Helvelenmiş suyla birlikte süzülmüş olan buğday özünün 12 - 13 bardak kadar olması gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işler, yapılırken nohudu, baklayı ve kuru fasulyeyi kaynar suda haşlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâselerdeki aşureler soğuyunca bunların üstlerini nar taneleriyle kuş üzümüyle (veya sultanî üzüm) ceviz parçalarıyle badem içleriyle süslemeli ve böylece servis yapmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|