Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, buğulama, fırında, oktay, usta

Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama




Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama
Malzemeleri: 2 Adet alabalık
-1 Adet patates
- 4 Çorba kaşığı kırmızı biber veya sosu
- Yeteri miktarda domates sosu
- 1 Kase dilimlenmiş mantar
- 2 Defne yaprağı
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- 1 Adet limon
- Biraz tuz, biraz maydanoz ve zeytinyağı
- Yeteri kadar su ve yağlı kağıt
Yapılışı: Alabalıklasrımızı temizledikten sonra fırın kabına yerleştiriyoruz Karın boşluğuna limon dilimleri maydanoz ve karabiberi koyuyoruz Üzerlerine dört eşit parçaya bölünmüş ince doğranmış patateslerimizi yerleştiriyoruz Dilimlenmiş mantarlarımızı, kırmızı biber veya sosunu, domates sosunu ve defne yaprağını, suyunu yağını ilave ederek üzerini yağlı kağıt ile kapıyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz Fırından almadan önce 5 dk yağlı kağıdı alarak üzerinin kızarmasını sağlıyoruz Fırından çıkararak servise hale getiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.