Et Konservesi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Konservesi



Et Konservesi
Et Konservesi Tarifi - Et Konservesi Nasıl Yapılır - Et Konservesi Malzemeleri





İnek, dana, koyun, kuzu ve öbür çiftlik hayvanlarının konserveleri aynı usulle yapılır Konserve için kullanılacak etler büyük parçalar halinde kesilir Hayvanların butları, pirzola ve biftek bölümleri konserveye en uygun parçalardır Etler konserve edilinceye kadar temiz ve soğuk yerlerde saklanmalıdır

Et konservesi ;
1 — Büyük et parçaları temiz ıslak bir bezle silinir Sonra kemiklerinden ayırılır Bu kemikleri çorba için veya et suyundan başka işlerde yararlanmak için bir kenara koymak gerekir
2 — Fazla yağ, et konservesinin yapımını güçleştirdiğinden etlerdeki gereksiz yağlar kesilip bir kenara ayırılır
3 — Etler kavanozların veya kutuların boyu kadar kesilir Etin dokuları kavanoz boyunca uzanmalıdır Etler, önceden steril hale getirilmiş kavanozlara doldurulurken boşluklar küçük parçacıklarla doldurulur
4 — Kavanozlara gereği kadar su koyduktan sonra bunlar, içinde su bulunan tenceredeki ızgaranın üstüne aralıklı olarak yerleştirilir Tenceredeki suyun kavanozların ağzından 5 - 6 santim aşağıda olmasına dikkat edilmelidir Tencerenin ağzı da kapatıldıktan sonra alttan ısıtılarak içindeki su yavaş yavaş kaynatılır
5 — Konserve termometresi kavanozun ortasına kadar yerleştirilir Orta yerdeki ısı 75 santigrat derecesini bulunca konserve kavanozunun durumuna bakılır Kavanozun ağzında iki santimden fazla boşluk varsa kaynar su dökerek bu boşluk doldurulur
6 — Kavanozlar özel maşalarla tenceredeki kaynar sudan çıkarılırlar
7 — Her kavanoz tencereden alınınca önce temiz ve ıslak bir bezle ağzı silinir Sonra kapağı örtülür
8 — Ağzı kapanan kavanozlar hemen otoklavın sepetine yerleştirilir Otoklavın içindeki kaynar suyun 7 - 8 santim yüksekliğinde olmasına dikkat edilir Eğer su bu kadar değilse sepet yerine yerleştirilmeden önce kaynar su katılarak su istenilen seviyeye yükseltilir
9 — Otoklavın kapağı gerektiği biçimde kapatılmalı, buhar musluğu ise açık bırakılmalı On dakika kuvvetli bir buharın çıkması beklenmeli Sonra buhar musluğu kapatılmalı
10 — Otoklavın manometresindeki basınç 0,77 atmosfer (10 pounds) olunca saate bakmalı, ateş ayarlanmalı, basıncın aynı yerde kalması temin edilmeli 1 litrelik kavanozlar için 100 dakika, yarım litrelik kavanozlar için 75 dakika beklenmeli Bu süre sonunda otoklavın ateşini söndürmeli
11 — Otoklavdaki basınç sıfıra düşünce bir - iki dakika daha beklemeli ve buhar musluğunu yavaş yavaş açmalı Ondan sonra da otoklavın kapağım, açanın aksi yönündeki ucunu havaya kaldırarak çıkarmalı
12 — Kavanozları otolavdan çıkarıp aralıklı olarak tahtaların veya kuru bezlerin üzerine oturtmalı ve ağızlarını sıkıştırmak, soğumaya bırakılmalı
13 — Soğumuş kavanozların kapaklarını bir daha kontrolden geçirdikten sonra etiketlemeli ve serin, rutubetsiz bir yere kaldırmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.