Mor Lahana Turşusu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mor Lahana TurşusuMor Lahana Turşusu Mor Lahana Turşusu Tarifi - Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Mor Lahana Turşusu Malzemeleri Mor Lahana Turşusu tarifi için Malzemeler : * Mor lahana * Sirke * Tuz * Ayçiçek yağı Mor Lahana Turşusu yemeğinin hazırlanışı: Mor lahanaları salataya doğrar gibi ince ince doğrayıp, sıcak suda 2 dakika bekletip çıkarın Uzun süre bekletirseniz rengi akar Sıcak sudan çıkarttığınız lahanaları cam bir kavanozun içine koyunÜstüne basar sirke koyunEğer turşunuzun çok sert olmasını istemiyorsanız sirkeyi bir miktar suyla karıştırarak da koyabilirsiniz Üzerinden tuz ekin ve azcık ayçiçek yağı dökünKavanozun kapağını sıkıca kapatın2 gün böylece bekletin2 gün sonra turşunuz yemeye hazırdırAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|