Gülbiber Turşusu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gülbiber TurşusuGülbiber Turşusu Gülbiber Turşusu Tarifi - Gülbiber Turşusu Nasıl Yapılır - Gülbiber Turşusu Malzemeleri Gülbiber Turşusu Malzemeler * 2,5 kg turşuluk Dolmalık Kırmızı Biber * 1/2 kg Havuç * 1/2 kg Lahana * 1 demet Maydanoz * 2 baş Sarımsak * 1/2 kg Domates * 2 çorba kaşığı tepeleme Tuz (turşu tuzu) * 4,5 su bardağı Su * 2 su bardağı Sirke * 1 çorba kaşığı Limon Tuzu * * 5 lt kavanoz için Kisilik * Mutfak: Türk Hazırlanışı Biberleri ağız kısımlarını kesip çekirdek yataklarını çıkaralım Yıkanmış ve soyulmuş havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayalım Lahanaları ve maydanozu ince kıyalım Sarımsakları 3'e keselim Domatesleri fındık iriliğinde doğrayalım Doğranmış tüm malzemeyi bir kapta birleştirip üzerine, 1 çorba kaşığı tepeleme turşu tuzunu katalım ve iyice yoğuralım Malzemeyi biberlere pay ederek dolduralım ve kavanoza yerleştirelim Bu arada dört buçuk bardak suyu, üzüm sirkesini, kalan turşu tuzunu ve limon tuzunu bir kapta birleştirip karıştıralım Kavanozdaki biberlerin üzerlerine pay ederek dökelim Kavanozun kapağını kapatarak buzdolabında veya çok serin bir yerde 1 hafta bekletelim Not Hazırladığınız turşu suyu kavanozu doldurmuyorsa suyu, tuzu ve sirkeyi orantılı olarak arttırın Ayrıca turşunun daha çabuk olmasını istiyorsanız öncelikle 1-2 gün kavanozu oda sıcaklığında bekletin Sonrasında serin bir yerde muhafaza edin Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|