![]() |
Arabaşı Çorbası ve Hamuru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabaşı Çorbası ve HamuruArabaşı Çorbası ve Hamuru arabaşı çorbası nasıl yapılır - arabaşı öorbası hamuru nasıl hazırlanır - arabaşı çorbası tarifi ![]() Malzemeler Çorba için; 1 adet bütün tavuk 20-25 adet kurutulmuş acı biber 3 adet soğan sıvıyağ tuz Hamuru için; 10 su bardağı su 2 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz Hamurun Yapılışı Öncelikle tenceremize 6 su bardağı suyu ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz ![]() Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz ![]() Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz ![]() Daha sonra önceden ıslattığımız tepsimize döküyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz ![]() Servis edeceğiniz zaman hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz ![]() Çorbanın Yapılışı Çorba için ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz, tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz, diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz ve süzgeçte süzüyoruz ![]() döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|