Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etinin, faydalı, kısmı, tavuk

Tavuk etinin en faydalı kısmı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk etinin en faydalı kısmı



Türk mutfağında vazgeçilmez lezzetlerden biri olan tavuk eti, hem ucuz oluşu hem de farklı damak tatlarına hitap etmesi açısından sık tüketilir

Dengeli beslenmenin altın kurallarından biri olan tavuk eti tüketme,sağlık açısından büyük avantajlar sunar Besin değerleri yüksek olan tavuk etin tok tutması sebebiyle de tercih edilir

Tavuk eti ve yumurta son derece besleyici gıdalar olduğu gibi bol, hızlı ve ekonomik bir şekilde üretilebildikleri için oldukça ucuz gıdalardır

Tavuk eti yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay olan bir gıda olup, ucuzluğu sayesinde bol miktarda tüketilebilecek bir et kaynağıdır

Üstelik kırmızı etteki kolestrol arttıcı özelliği olmadığı ve daha az yağ ihtiva ettiği için diyet listelerinin demirbaşlarındandır Tavuk etinin yağı, derisinde olduğundan, derisini yemediğimiz takdirde %1-3 gibi son derece düşük yağlı et tüketilmiş olacaktır

Tavuk etinin farklı bölgeleri besin değerleri açısından farklı özellikller taşır Örneğin tavuk but eti, göğüs etine göre daha fazla B2 (riboflavin) ve B1 vitamini (tiamin), daha az da pp (niasin) vitamini içerir Tavuk but etinde, göğüs etine kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır

Boston’daki Harvard Halk Sağlığı Fakültesinden bir grup bilim adamı, 26 yıl süren araştırmalarının sonunda, tavuk eti tüketiminin kadınlarda kalp krizi riskini yüzde 19 oranında düşürdüğünü ortaya koydu Araştırma sonucunda uzmanlar Koroner kalp hastalıkları riskini azaltmak için daha düşük yağ içeren ve protein açısından zengin olan tavuk, balık ve fındık tüketilmesini tavsiye ettiler

Ekonomik, lezzetli ve besleyici olması açısından yemeklerde de sık sık kullandığımız tavuk etini özel menülere dönüştürecek tariflerle özel davetlerinizi de süsleyebilirsiniz

Tavuk eti konusunda dikkat edilmesi gereken tek nokta tüketirken taze olmasına özen göstermektir Ayrıca pişirdiğiniz tavuk etini hemen tüketmenizi, mümkünse ısıtmaya gerek kalmadan kullanılması sağlık açısından daha önemlidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.