Un Helvası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Un Helvasıhelva nasıl yapılır - un helvası tarifi - helva tarifi Malzemeler, * Yarım paket margarin * 2 su bardağı un * 1 su bardağı şeker * 2 su bardağı kaynar su * Süslemek için tarçın Hazırlanışı, 1 Margarini erittiketen sonra unu tavaya ekleyin 2 Yaklaşık 25 dakika unun rengi koyulaşana dek karıştırarak kavurun 3 Kaynar suyun içine şekeri ekleyip karıştırarak eritin 4 Kavrulmuş una yavaş yavaş şerbeti ilave edin 5 Sürekli karıştırarak kısık ateşte, helva suyunu çekene kadar kavurun 6 Demlenmesi için 15 dakika bekletin 7 Kaşıkla şekil verip, tarçınla süsleyin Afiyet olsun Notlar, 1 Dilerseniz kavurma sırasında 1 paket vanilya ekleyerek aroma katabilirsiniz 2 Şerbet için su yerine süt kullanabilirsiniz 3 Helvanıza çekilmiş ceviz içi ya da fıstık ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|