Kahvaltılık Lütenitsa Sosu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Lütenitsa SosuKahvaltılık Lütenitsa Sosu Lütenitsa Sosu - Kahvaltılık Soslar Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir Yaz mevsiminin taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı hem kahvatılarda hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebilirsiniz Malzemeler,
Hazırlanışı, [*]Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin [*]Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin [*]Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın [*]Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin [*]Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin [*]Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın [*]İçine patlıcan, kırmızı biber ve havucu ekleyin [*]Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin [*]Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke, tuz, yağ, toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin [*]İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin [*]Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin [*]Kavanozların kapağını sıkıca kapatın [*]Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin [*]Yarısına gelecek kadar su ilave edin [*]Su kaynadıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan indirin [*]Soğuduktan servis yapın Notlar,
Lütenitsayı sadece kahvaltılarda değil, makarna ve et yemeklerinin üzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|