Mantarlı Dil Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dil BalığıMantarlı Dil Balığı Mantarlı Dil Balığı Tarifi - Mantarlı Dil Balığı Yapılışı - Mantarlı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dil Balığı Malzemeleri 750 gr dilbalığı filetosu (derileri soyulmuş) 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tahta kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 125 gr mantar (yıkanıp temizlenmiş ve doğranmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 su bardağı balık suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı acı krema 12 mantar (sapları kesilmiş ve 2 çorba kaşığı tereyağında sote edilmiş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 defne yaprağı 1 fiske kekik Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız Geniş, yayvan bir tencereyi 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız![]() Dilbalığı filetolarının üstüne tuz ve biber serpip bir kenara bırakınız ![]() Yağladığınız tencerenin dibine mantarları ve arpacık soğanlarını yerleştirip üstüne balık filetolarını diziniz Balık suyunu, limon suyunu ve baharat torbasını ekleyiniz![]() Tencerenin ağzını kapatıp fırına sürerek 15-20 dakika pişiriniz ![]() Tencereyi fırından çıkarıp baharat torbasını atınız Delikli bir kepçeyle dilbalığı filetolarını sıcak bir servis tabağına alıp üstünü kapatarak sosu hazırlayıncaya kadar sıcak olarak saklayınız![]() Sosu hazırlamak için, balıkları pişirdiğiniz tencerenin suyunu bir kaba süzünüz Süzgeçte kalanları bir kaşığın tersiyle iyice eziniz Kalan posaları atınız![]() Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() Tencereyi ateşten alıp tahta bir kaşıkla unu, erimiş yağa ekleyerek pürtüksüz bir hamur elde edene kadar karıştırınız Süzdüğünüz suyu, sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 2-3 dakika, karışım koyulaşıp pürtüksüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriniz Kremayı ekleyip tencereyi ateşten alınız![]() Hazırladığınız bu sosu servis tabağmdaki dilbalığı filetolarının üstüne boşaltıp, sote mantarlarla süsleyerek servis ediniz ![]() Not: Klasik Fransız yemeklerinden olan mantarlı dil balığı yanında haşlanmış taze patatesle servis edilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|