Karnabahar Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Çorbası



Malzemeler:1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet ortaboy patates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 su bardağı süt
su
Yapılışı:
[*]Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan ve patatesi soyarak iri iri doğrayın[*]Karnabahar,soğan ve patatesi bir tencereye alarak üzerini 5 parmak geçecek kadar su koyun[*]Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika yüksek ateşte haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok)[*]Margarin ve unu küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşınca çorbanın içine ekleyin[*]Topaklanma olmaması için sütü eklerken sürekli karıştırın ( Unda topaklanma olursa panik yapmayın çorba blendırdan geçecek)[*]Tüm işlem bittikten sonra çokbanızı hiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan alın
İsterseniz tereyağı ve pul biberli sos yapın ve çorbasyı servis etmeden önce üzerinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.