Acıka – Acuka

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acıka – Acuka



5 yemek kaşığı domates & biber salçası (marketlerde antep salçası olarak bulabilirsiniz)
3 diş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
¼ su bardağı zeytinyağı yada 2 yemek kaşığı margarin
Karabiber , kırmızı biber, kimyon, tuz
(isteğe göre kuru fesleğen ve kekik)
Yapılışı:
1- Öncelikle sarımsakları havanelinde iyice dövün
2- Sıvıyağı tavaya alın ve salçayı ekleyerek orta ateşte salça ezilip kokusunu verene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun
3- Kavrulan salçanın içine baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun, son olarak dövülmüş sarımsakları ekleyerek 1 dakika daha kavurun ve ocaktan alın
4- Ocaktan aldığınız karışımın içine dövülmüş cevizi ve ekmek içini ilave ederek karıştırarak soğutun
5- Hazırladığınız acıkayı buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz taneleri ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.