Arnavut Ciğeri |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut CiğeriCiğer için: 500 gr dana, kuzu yada tavuk ciğeri Sıvıyağ (kızartma için) 2 su badrağı un,tuz Garnitür: 2 adet orta boy patates Sıvıyağ 2 ortaboy soğan Maydanoz, tuz Yapılışı: Garnitürler : Öncelikle soğanlarınızı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun Acısını aldığınız soğanı yıkayın ve süzün İçine ince kıydığınız maydanozları ekleyerek iyice karıştırın Patatesleri soyup küp küp doğrayın Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın Ciğer: 1- Eğer koyun ciğeri kullanacaksanız ciğerin zarı soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın 2- 1 poşete 2 su bardağı un ve bir miktar tuz koyarak karıştırın Küp küp doğrandığınız ciğerleri bu poşete alın ve sallayarak una bulayın 3- Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için bir eleğe koyun yine sallayarak fazla unu atın 4- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika boyunca karıştırılarak pişirin Kevgir ile süzerek alın 5- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın 6- Soğan ile birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|