![]() |
Kestane Dolgulu Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestane Dolgulu KurabiyeMalzemeler:125 gr ![]() 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket şekerli vanilin 3,5 su bardağı un (elinizin sıcaklığına göre artıp azalabilir) Yapılışı: 1- Un, pudra şekeri, yoğurt, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın ![]() 2- İster mikserin hamur yoğurma aparatı ile isterseniz elde kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamurunuzu yoğurun ![]() ![]() 3- Kıvama gelen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın ![]() ![]() 4- Kestane püresinden yarım tatlı kaşığı kadar alıp açtığınız çukura yerleştirin ve kenarlarını düzelterek çukuru kapatın ![]() 5- Kurabiyeleri sıkmadan elinizde son kez yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin ![]() 6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|