Çikolatalı Baklava |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı BaklavaMalzemeler:900 un 100 gram kakao 1 çay kaşığı tuz 350 ml (iki su bardağına yakın) su 600 gram tereyağı 500 gram nişasta 300 gram dövülmüş ceviz veya fıstık Yufkaları yağlamak için margarin Şerbeti için: 25 kg şeker 3 litre su 250 gram rendelenmiş bitter çikolata Yapılışı: Un ve kakaoyu eleyin Tuz ve suyu ilave edip hamur haline getirin Hamuru yarım saat dinlendirin 16–17 adet beze hazırlayın Bezeleri nişastalayıp incecik yufkalar halinde açın Tepsiyi yağlayın Yufkaların yarısını aralarına eritilmiş margarin sürerek tepsiye döşeyin Dövülmüş cevizi yufkaların üzerine dağıtın Geri kalan yufkaları da açıp cevizlerin üzerine kapatın Baklavayı dilediğiniz biçimde dilimleyin Üzerine erittiğiniz tereyağını döküp 170 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra üzerine sıcak şerbeti döküp soğumaya bırakın Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve çikolatayı 10 dakika kaynatın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|