Şam Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şam TatlısıMalzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya Şerbeti İçin: 3,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Süslemek İçin: 1 su bardağı süt 1 paket kremşanti fındık ( sadece toz yeşil fıstıklada süslenebilir) Yapılışı: Yumurta ve toz şekeri çırptım Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim kek kıvamında iyice karıştırdım Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirdim![]() Diğer tarafta şerbetini yaptım Hamurda şerbetde ılıkken üzerine gezdirdim ( bir gece beklerse hamur şerbeti daha iyi çekiyor daha lezzetli oluyor) Soğuyunca dilimledim üzerini kremşanti ve fındıkla süsleyip servis yaptım![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|