Ayva Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva TatlısıMalzemeler: 4 adet ayva 2 su bardağı şeker su Üzeri için: Kaymak Şam fıstığı Yapılışı: Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin ![]() İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün![]() Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin![]() Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|