> Karides Güveç |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Karides GüveçMALZEMELER 1 kg karides 2 adet domates ( ya da bir çorba kaşığı salça) 4 adet tatlı sivri yeşil biber 50 gr tereyağ 1 diş sarmısak 1 çay bardağı rafine yağ 150 gr kaşar peyniri 1 adet defne yaprağı HAZIRLANIŞI Bir kg karidesi, bir su bardağı su, bir kaşık sirke ve bir tutam tuz ile beş dakika karıştırıp kaynatın, daha sonra ateşten alıp soğuttuktan sonra soyunRafine yağı bir tencerede ateşe koyun, sırasıyla; ayıklayıp, ufak parçalara doğradığınız sarmısakları, ardından kıyılmış biberleri katın Sararmaya başlayınca, domateslerle birlikte karidesler ve tereyağı ilave edin, on dakika pişirin ve ateşten alın Ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üzeılne bir adet defne yaprağı yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin, fırında beş dakika bekletin Üzerine dereotu serptikten sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|