> Yelkenli Dolma

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Yelkenli Dolma



MALZEMELER
Yarım kilo dolmalık biber
300 gr kemiksiz tavuk budu
300 gr mantar
3 diş sanmsak
3 çorba kaşığı ceviz
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık


HAZIRLANIŞI
Sarımsakları kıçük küçük doğrayıp tereyağında soteleyin Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun
Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin Bu dilimlerden üçgenler kesin Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin Yıkayarak tohumlarını temizleyin Pirinci iki fincan su ile haşlayın Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin
İçerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin Üzerine tuz ve karabiber dökün Çok az su ilave ederek karııştırın Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun Tepsiye sıralayarak çok az su ile fırında pişirin Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.