> Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik)MALZEMELER 300 gr Tel Kadayıf 1/2 Tavuk Göğsü 4 Yemek Kaşığı İrmik 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz 2 Su Bardağı Süt ŞERBET MALZEMESİ 3 Su Bardağı Toz Şeker 3 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Suyu HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin Önceden ısıtılmış fırında kızartın Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin Servis tabağına alarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|