> Kuskuslu Dana Kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kuskuslu Dana Kebabı



MALZEMELER
1 kG süt danası
yarım paket margarin
yarım kilo kuskus
2 orta boy söğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 orta boy domates
5 sivri biber
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin Orta ateşte suyunu çektirin Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.