> Elmalı - Erikli Beze |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Elmalı - Erikli BezeMALZEMELER Beze için 3 yumurta akı 5 çorbakaşığı esmer şeker 5 çorbakaşığı toz şeker İç için : yarım kg kırmızı erik 3 kırmızı eima yarım çaykaşığı tarçın 3 çorbakaşığı esmer şeker 1 su bardağı şekerli su 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın Elmaları soyup kabaca dilimleyin Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın Azar azar toz şekeri ilave edin İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin Fazla bekletmeden kremayla servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|