Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, beze, elmalı, erikli

> Elmalı - Erikli Beze

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Elmalı - Erikli Beze



MALZEMELER
Beze için
3 yumurta akı
5 çorbakaşığı esmer şeker
5 çorbakaşığı toz şeker

İç için :

yarım kg kırmızı erik
3 kırmızı eima
yarım çaykaşığı tarçın
3 çorbakaşığı esmer şeker
1 su bardağı şekerli su

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın Elmaları soyup kabaca dilimleyin Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın Azar azar toz şekeri ilave edin İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin Fazla bekletmeden kremayla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.