> Çilekli Tart |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Çilekli TartMALZEMELER Hamur Malzemesi: 200 gr un 150 gr margarin 1 limonun kabuğu 75 gr pudra şekeri 1 adet yumurta sarısı Üst Malzemesi: 350 gr çilek 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti HAZIRLANIŞI Unu eleyip bir kaba koyun Ortasını havuz gibi açın Ufak ufak doğradığınız margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ilave edin Hamuru çabuk çabuk yoğurun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin Dolaptan çıkarttıktan sonra, tart hamurunu 22-24 cm çapındaki bir kalıbına döşeyin Birkaç yerlerinden çatalla delin Orta hararetteki fırında hamur pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirin Çıkarıp, soğutun Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp, tartın üzerine sürün Son olarak çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|